SİİRT / MERKEZ - Selami Değer Anadolu Lisesi

Selami DEĞER Kimdir?

Siirt'in önde gelen eşraflarından Hacı Abdulhakim DEĞER ailesinden olan Celal DEĞER'  in oğlu Selami DEĞER 1958 yılında Siirt merkezde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Siirt'te tamamladıktan sonra, Siirt Eğitim Yüksek Okulunu bitirdi. Belirli bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra orta öğrenimi sırasında başlamış olduğu aileden gelme ticaret hayatına devam etti. 1982 Yılında İstanbul'a göç etmesi ile beraber elde etmiş olduğu ticari başarısından dolayı otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden oldu.

Yapmış olduğu ticaretten elde ettiği kazançlardan hem yarım kalan öğretmenlik sevgisini pekiştirmek, hem de ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza ebedi bir eser bırakmak adına Siirt'te birincisi babası Celal DEĞER adına, ikincisi kendi adına olmak üzere iki okul inşa ettirdi.

Yaptırmış olduğu bu ebedi eserlerin ona vermiş olduğu büyük huzurla beraber, ülkeye yetişecek hayırlı genç beyinlerin var olduğunu bilmek, kendisini daha da mutlu ve bahtiyar kılacaktır.

Yayın: 08.01.2013 - Güncelleme: 08.01.2020 11:02 - Görüntülenme: 4648